U trendu

London: TV voditelj koji je vređao Megan Markl dao otkaz

LONDON – Britanski televizijski voditelj Pirs Morgan je podneo ostavku u ITV-ju i više neće voditi program po kojem je poznat u svetu „Dobro jutro, Britanijo“, a posle uvredljivih komentara na račun Megan Markl, supruge princa Harija.

„Razgovarali smo sa Morganom i on je odlučio da je vreme da napusti emisiju, a bord ITV-ja je prihvatio odluku i nemamo šta da dodamo više“, saopštila je ITV.

Pirs je vodio emisiju ponedeljkom, utorkom i sredom, a imao je oštre komentare na račun Megan Markl posle intervjua koji su Opri Vinfri dali ona i njen suprug princ Hari, a u kojem je Megan kritikovala kraljevsku porodicu.

Morgan je optužio mladi par da je naneo veliku štetu kraljevskoj porodici time što je tražio publicitet pod svojim uslovima, bez prihvatanja odgovornosti i onoga što nosi njihova pozicija, preneo je Rojters.

Jedna od stvari koju je rekao je da „princezi Pinokio“ nije verovao ni jednu jedinu reč.

„I dalje sam ozbiljno zabrinut zbog svega što je Megan rekla, ali moram da izrazim svoje viđenje o mentalnim bolestima i suicidu. Takve stvari bi trebalo uzeti za ozbiljno (Megan je rekla da je pomišljala na samoubistvo dok je bila u kraljevskoj porodici) i treba pomoći, ako treba i lečenjem“, rekao je Morgan.

On je čak došao u sukob sa kolegom voditeljem Aleksom Beresfordom, zbog čega je usred emisije izleteo iz studija.

Morganovi komentari i ponašanje su izazvali 41.000 pritužbu britanskoj radio-difuznoj agenciji, koja je saopštila da će sprovesti istragu po pravilniku o šteti i uvredama.

Za razliku od njega, Kerolin Mekol, izvršni direktor ITV-ja, je rekla ranije da apsolutno veruje onome što je ispričala Megan Markl.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.