U trendu

Lukač: Nijedan normalan čovek neće poslati svoje dete

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je danas da nijedan normalan čovek neće poslati svoje ete u novi rat.

Komentarišući izjave političkih lidera u Sarajevu da bi se u BiH mogli dogodiit sukobi slični onima 90-tih, Lukač kaže da političari ne smeju odvesti narod u neki novi sukob jer nikome ne bi dobro doneo.

Prema njegovim rečima, svi ljudi koji su učestvovali u ratu i ratnim dejstvima na bilo kojoj strani veoma dobro znaju da na ovom području rat nikome nije potreban niti ga ko želi.

„Ova sadašnja generacija političara ne sme odvesti narod u neki novi rat, ne smeju poslati mlade ljude kao što su nekada moju generaciju ne razmišljajući šta će biti, a posledica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i još danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat doneo nešto dobro“, kazao je Lukač, prenela je RTRS.

Dodao je da deca političara koji prizivaju rat sigurno neće učestvovati u njemu.

„Znali smo i videli da većina dece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni deca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, takođe, neće biti u ratu, već će se skloniti negde drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa deca“, rekao je Lukač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.