U trendu

Lukašenko: Ukrajina predložila Belorusiji pakt o nenapadanju

MINSK – Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je ukrajinska strana predložila Minsku da sklope pakt o nenapadanju, javlja beloruska državna agencija „Belta“.

Prema njegovim tvrdnjama, Zapad nije odustao od svojih planova, koji se tiču Belorusije, da u Ukrajini nastavljaju da obučavaju militante i ekstremiste.

„Ne znam šta će to Ukrajincima. Sa jedne strane, mole nas da ni u kom slučaju ne uđemo u rat sa Ukrajinom, da naša vojska ne ide tamo. Predlažu da se sklopi pakt o nenapadanju. Međutim, sa druge strane pripremaju taj haos i naoružavaju militante. Poljska i Litvanija su potpuno poludele. Zašto im to treba? Nije jasno. Stoga smo prinuđeni da reagujemo oštro“, izjavio je Lukašenko na sastanku o društveno-političkoj situaciji u zemlji.

Beloruski lider juče je saopštio da je u blizini beloruske granice „koncentrisana grupa naoružanih formacija susednih država Evropske unije i Ukrajine“, koju čini oko 23.500 ljudi, od kojih je 17.200 iz Ukrajine i 3.700 iz Poljske, prenosi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar