U trendu

Lukašeno poziva Poljake, Ukrajince i Litvance na vakcinaciju

MINSK – Belorusija je spremna da otvori nekoliko graničnih prelaza za građane Ukrajine, Litvanije i Poljske, koji žele da se vakcinišu protiv kovida-19, rekao je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom sastanka šefova delegacija vladajućeg tela CIS-a (Politička zajednica nezavisnih država).

CIS čine Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Uzbekistan, Turkmenistan i Tadžikistan.

„Iako se pojedine vlade ponašaju na neprimeren način prema Belorusiji, vidite da postoji velika potražnja za Sputnjikom Ve u zapadnim zemalja, i mnogi pokušavaju da dođu ovde na svaki mogući način“, kazao je Lukašenko, prenosi Tas s pozivajući se na agenciju Belta.

On je dodao da se Belorusija dogovorila sa predsednikom Rusije da će Minsk otvoriti nekoliko graničnih prelaza i postaviti vakcinacione šatore tamo, ukoliko bude potrebno.

„Imamo dovoljno graničnih prelaza da primimo ljude koji dolaze iz Poljske, Litvanije i posebno Ukrajine. To su naši ljudi, govorimo istim jezikom. Moramo da im pomognemo da se vakcinišu. Sada radimo na ovom pitanju, s obzirom na to da nemamo probleme sa pandemijom i vakcinacionom kampanjom“, ocenio je Lukašenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.