U trendu

M. Tegeltija: Zahtev Mehmedovića bahatost Sarajeva i SDA

BANJALUKA – Igor Kalabuhov je ambasador Rusije u Sarajevu koja je garant Dejtonskog sporazuma na osnovu kojeg postoji BiH i parlament u kojem kao poslanik sedi Šemsudin Mehmedović (SDA), koji poziva na proterivanje ruskog diplomate iz BiH, poručio je danas savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Milan Tegeltija.

Mehmedović je juče na svom fejsbuk profilu pozvao na proterivanje ambasadora Rusije Igora Kalabuhova i na, kako je naveo, velike proteste pred ruskom ambasadorom u Sarajevu dok ruski diplomata ne napusti BiH.

Mehmedović je to predložio nezadovoljan intervjuom Kalabuhova za BHRT, gde je između ostalog rekao da ne vidi ništa problematično u politici Milorada Dodika o samostalnoj Republici Srpskoj.

Tegeltija kaže da je Mehmedovićev zahteve odraz bahatosti političkog Sarajeva i SDA.

„Do koje mere ide bahatost političkog Sarajeva i SDA da traži proterivanje ambasadora, jer mu se ne sviđa njegov stav koji je usput i stav Republike Srpske, zaboravljajući da je to ambasador zemlje koja je garant Dejtonskog sporazuma, na osnovu kojeg postoji BiH i parlament u kojem je (Mehmedović“ poslanik“, rekao je Tegeltija u izjavi za Srnu.

Ruski ambasador u BiH je takođe izjavio da će Moskva podržati samostalnu Republiku Srpsku u okviru BiH, da ne vidi nikakav problem problem u Dodikovoj ideji o samostalnoj Republici Srpskoj u okviru BiH koja je, kako je istakao, stvar političara, demokratskih odluka, te da će je Rusija podržati ako do njene realizacije dođe u dijalogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.