U trendu

Madrid: U eksploziji poginule tri, povređeno osam osoba

MADRID – Najmanje tri osobe su poginule, a osam je povređeno, od kojih jedna teže, u snažnoj eksploziji koja je dovela do delimičnog urušavanja zgrade u centru Madrida i izazvala požar u njoj.

Portparol madirdske policije je izjavio da vatrogasci pokušavaju da ugase manji požar unutar zgrade kako bi mogli da dovedu pse tragače i pripadnike specijalnih tragačkih timova da krenu u potragu za preživelima, preneo je AP.

Gradonačelnik Madrida Hose Luis Martines-Almeida je rekao da prvobitne informacije ukazuju da je najverovatniji uzrok eksplozije curenje gasa, prenosi Rojters.

On je dodao da, prema prvobitnim informacijama, nije pričinjena ozbiljna šteta u obližnjoj školi.

Obližnji starački dom je evakuisan iako nije prijavljeno da ima povređenih među njegovim korisnicima.

Prethodno je španska TV Telemadrid objavila da se jedna osoba vodi kao nestala.

Zgrada koja se urušila je verski kompleks u kojoj su se sveštenici živeli i pripremali se za svoj poziv i u kojoj su pripremali obroke za beskućnike, izjavio je Rojtersu jedan od suseda.

Telemadrid je preneo reči glavnog vikara da su sveštenici koji su živeli na petom i šestom spratu dobro, ali da pokušavaju da pronađu volnotera koji je radio sa njima.

Od eksplozije je došlo do urušavanja dela zgrade, iznad koje se nadvio oblak dima.
Nakon eksplozije, hitne službe su obavestile građane da izbegavaju Puerto Toledo u centru Madrida gde je došlo do eksplozije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.