U trendu

Makron o razgovoru sa Vučićem

PARIZ – Predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio je u subotu u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jasan stav Beograda u međunarodnim instancama o ratu u Ukrajini i neophodnosti poštovanja suvereniteta država, saopšteno je danas iz Jelisejska palate.

Makron je istakao blisku saradnju dve zemlje i podsetio na prijateljstvo Francuske i svoju ličnu podršku Srbiji.

Ocenio da rat u Ukrajini zahteva da EU i sve njoj bliske države, a naročito one kojime je, poput Srbije, priznata evropska perspektiva, zajedno razmotre načine i sredstva za dalje jačanje veza i izgradnju zajedničke budućnosti za sve Evropljane.

Rat u Ukrajini, kako je istakao, treba da bude prilika za evropsko približavanje.

U saopštenju se ističe da će Makron i Vučić ostati u bliskom kontaktu.

Služba za saradnju s medijima predsednik Srbije saopštila je u subotu uveče da su Vučić i Makron razgovarali o situaciji u Ukrajini i da su razmotrili sve bilateralne veze Srbije i Francuske, posebno ekonomsku saradnju, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti.

Predsednik Vučić je u subotu uveče na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ objavio da je razgovarao telefonom sa predsednikom Makronom.

„Razgovarao sam danas telefonom sa Emanuelom Makronom o situaciji u Ukrajini, bilateralnim vezama Srbije i Francuske, posebno ekonomskoj saradnji, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti“, naveo je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar