U trendu

Makron obavestio Zelenskog o razgovoru s Putinom

PARIZ – Francuski predsednik Emanuel Makron obavestio je danas u telefonskom razgovoru ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog o razgovoru koji je prethodno vodio sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je saopšteno iz Jelisejske palate, Makron je ponovio da je apsolutno neophodno izbeći bilo kakav napad na integritet ukrajinskih civilnih nuklearnih postrojenja.

Francuski predsednik je rekao Zelenskom da će, kada je reč o humanitarnoj situaciji, pomno pratiti potrebe Ukrjaine i da će Francuska nastaviti da pojačava podršku u toj oblasti.

Kremlj je ranije danas saopštio da je Putin Makronu rekao da je ideja direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o održavanju sastanka IAEA, Rusije i Ukrajine korisna i da bi sastanak mogao da se održi putem video veze ili u trećoj zemlji.

Iz Makronovog kabineta je saopšteno da je on ruskom kolegi rekao da je zabrinut zbog mogućeg skorog napada na ukrajinski grad Odesu i ukazao na važnost pronalaženja rešenja za ukrajinsku krizu putem pregovora i zaštite ukrajinskih nuklearnih objekata, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.