U trendu

Malezija: Zabrana ruskom tankeru da pristane u Kuala Lingi

KUALA LUMPUR – Tankeru Linda koji prevozi sirovu naftu pod ruskom zastavom i koji je na meti američkih sankcija, neće biti dozvoljeno da pristane u malezijsku luku Kuala Lingi, saopštilo je danas ministarstvo saobraćaja Malezije.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je operater luke doneo odluku da odbije zahtev broda da pristane kako bi se izbeglo kršenje bilo kakvih sankcija, prenosi Rojters.

Tanker Linda je zaveden u dokumentaciji američkog ministarstva finansija kao ruski privredni subjekt pod sankcijama. Ovaj brod se trenutno nalazi u Indijskom okeanu i očekivalo se da će u nedelju pristati u luku Sungai Lingi na zapadnoj obali Malezije, navedeno je na međunarodnom sajtu za praćenje brodova MarineTraffic.com, preneo je ranije Rojters.

Prema američkim podacima, tanker Linda je u vlasništvu PSB Lizinga, poslovne jedinice ruskog zajmodavca Promsviazbank, koja je takođe na listi kompanija pod međunarodnim sankcijama.

Francuske vlasti su u subotu zaplenile brod Baltik Lider uz obrazloženje da je u vlasništvu PSB Lizinga, iako je Promsvjazbanka negirala da je njena podružnica vlasnik broda, navodeći da je taj brod kupio drugi entitet pre uvođenja sankcija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.