U trendu

Mamić o hapšenju trojice osiječkih sudija

ZAGREB – Povodom hapšenja trojice osiječkih sudija, oglasio se i bivši prvi čovek FK Dinama Zdravko Mamić, koji ih je ranije teško optužio za korupciju i poručio da neće likovati i slaviti, ali da je zahvalan Bogu što se to dogodilo nakon duge, kako je naveo, „patnje i suza“ njegove porodice, njega i njegovih saradnika.

Konačno, poručio je, počeo je progon „reketaša i lopova u sudijskim krugovima“.

Mamić, koji je uoči izricanja osuđujuće presude izbegao u BiH, čije drzavljanstvo takođe ima, poručio je na svom fejsbuk profilu je pokrenuta borba za reformu pravosuđa.

„Bio sam kao svetionik i svetlio sam u mraku, u kojem su retki bili željni da mi pomognu. Niko mi nije verovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizovali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i istina“, poručio je Mamić.

Naveo je, između ostalog, da zna da je mnogima današnji dan vratio osmeh na lica i dao motiv više u, kako kaže, „vašim borbama s krivosuđem“.

„Ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobedi! Podeli za reformu pravosuđa“, poručio je Mamić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.