U trendu

Mandić: Na čast Abazoviću što je potpisao Temeljni ugovor

PODGORICA – Jedan od lidera DF i predsednik Nove srpske deokratije Andrija Mandić pokazao je sinoć poslanima papir sa potpisom 20 poslanika koji su podržali predlog za rekonstrukciju vlade i dodao da je to sa potpisima CnB i SNP već 29 potpisa i da ako se tome doda glas Demosa Miodraga Lekića – 30 potpisa podrške.

Mandić je rekao da DF želi da pruži ruku premijeru Dritanu Abazoviću u trenutku kada je, kako je rekao, pokazao da želi da se otme uticaju pojedinih međunarodnih adresa koje nisu dobronamerene.

Rekao je da su tačke poveznice borba protiv onih koji su opljačali Crnu Goru.

„Sumnjao sam da možete uraditi što ste uradili – po pitanju kriminala, odnosu prema SPC, najbrojnijoj verskoj zajednici na ovim prostorima, i to ne može da se zaboravi. Mora da se uvažava. I ono što je danas saopšteno, što povlači rizik za vlastiti život… Kada to saopšti premijer, postoji osnov da se formira vlada koja bi na prvo mesto stavila borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije“, rekao je Mandić.

Crnoj Gori bi, kaže Mandić, u takvom stanju bila potrebna jedna akcija „Sablja“, poput one koja se dogodila u Srbiji.

Istakao je da se Abazovićeva vlada obara zbog Temeljnog ugovora sa SPC, ali i od onih koji su, kazao je, veoma zainteresovani da mogu da nastave da rade poslove koje su radili ranije.

„Večeras, kad padne vlada, slaviće u Geneksu, Bemaksu, slaviće narko dileri, šverceri cigara i svako će reći – Milo Đukanović je oborio vladu“, kazao je Mandić.

Odajući priznanje Abazoviću, Mandić je rekao da treba da mu služi na čast sve ono što je kao premijer danas izgovorio u parlamentu i dodao da treba da mu služi na čast što je sa SPC potpisao Temeljni ugovor.

Mandić je pozvao Abazovića da, preko generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), učini javnim imena „Sedme uprave koja je 1997. osnovana u crnogorskoj službi bezbednosti“. Možda, istakao je, tamo nađete i ubice Zorana Đinđića.

Mandić je pozvao Abazovića da vreme koje mu stoji na raspolaganju u tehničkoj vladi iskoristi da dodatno raskrinka, kako je rekao, „crnogorske bitange i lopove, narko dilere i švercere cigara, jer imate mogućnost da to uradite u veoma kratkom roku“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.