U trendu

Mandić: Odgovorni za napad na srpsku decu moraju da znaju da neće oterati Srbe

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori, Andrija Mandić, rekao je danas da odgovorni za napad u selu Gotovuša kod Štrpca, kada su ranjena dva srpska dečaka, moraju da znaju da nikada neće oterati srpski narod sa njihove zavetne zemlje.

„Umesto da mirno proslavljamo Božić, ovi blagi dani su pretvoreni u brigu čitavog srpskog naroda za bezbednost naših sunarodnika na KiM. Kulminacija tog terora je ranjavanje srpske dece na Badnji dan dok su išli po badnjak i prebijanje mladića u povratku sa Božićne liturgije“, napisao je Mandić u objavi na Tviteru.

Navodi da atmosfera hajke na Srbe i SPC „budi agresivnost kod antisrpskih ekstremista“, ne samo na KiM, nego i na drugim prostorima gde živi srpski narod.

„Odgovorni za ovo nedelo, pored dobijanja adekvatne kazne, moraju znati da nikada neće oterati srpski narod sa njihove zavetne zemlje“, dodaje Mandić.

Naglašava, da takvi napadi samo dodatno motivišu Srbe na zajedništvo, „ne samo u osudi ovakvih zločina, nego prvenstveno na ukupno zajedničko đelovanje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.