U trendu

Mandić: Prvi put u istoriji vlast u CG smenjena demokratskim putem

PODGORICA – Bivši kandidat na predsedničkim izborima u Crnoj Gori i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da je „prvi put u istoriji“ vlast u Crnoj Gori smenjena demokratskim putem, kao i da je, pored toga što je Crna Gora „možda i poslednja zemlja“ u kojoj je do toga došlo, „bolje ikad nego nikad“.

„Završena je era jedne politike, do sinoć smo imali vlast koja je imala kontinuitet od 1945. godine, dakle nekadašnji Savez komunista se transformisao u DPS, a nekadašnji podmladak komunista preuzeo je staru partiju novog imena, i jedna partija je ovde vladala poslednjih 70-80 godina“, rekao je Mandić i dodao je da je po prvi put vlast smenjena „listićima i zaokruživanjem“ politike za koju se zalažete“.

On je ocenio da mnogi nisu očekivali da će Jakov Milatović pobediti sa tolikom razlikom, ali i istakao da se do te razlike dođe kada se pogleda koliko podršku su drugi predsednički kandidati pružili Mijatoviću.

„Važno je što smo uspeli da motivišemo ljude da izađu na izbore i glasaju bar za one iz DF protiv Mila Đukanovića, a ne nalazeći mane novom predsedniku Crne Gore, nego uvažavajući da ima mnogo dodirnih tačaka između naših politika“, naveo je.

Lider DF-a je istakao da „većinska Crna Gora“ želi da se promene odnosi između Srbije i te zemlje, i to tako što bi Crna Gora popravila svoje odnose sa Srbijom, i istakao da je bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović bio personifikacija tog odnosa, te da je on radio „sve što je mogao, ne samo protiv srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori, nego i protiv Srbije“, i da nije propustio priliku da nanese štetu Srbiji.

„Građani koji su glasali masovno protiv njega su poslali jasnu poruku novom predsedniku Crne Gore, šta je to što treba pod hitno da se promeni u politici koju je do sada vodio Milo Đukanović. Jedna od prvih stvari je popravljanje odnosa sa Srbijom, a takođe prepoznajemo i snažnu podršku inicijativi ‘Otvorenog Balkana. Želimo i dobre odnose sa susedima, i siguran sam da će Crna Gora krenuti u tom pravcu“, rekao je Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.