U trendu

Mandic: Trazicemo prekid sednice, potrebna tehnicka vlada

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio da današnju sednicu Parlamenta Crne Gore treba prekinuti kako bi se razgovori unutar parlamentarne većine nastavili i formirala tehnička vlada.

Za TV Pink on je ocenio da se eventualnom odlukom o smeni predsednika skupštine Crne Gore Alekse Bečića prelazi rubikon, odnosno sa DPS-om donosi odluka koja se ne može popraviti.

„Tražićemo prekid sednice. Da pauza od nekoliko dana omogući da još jednom u okviru parlamentarne većine imamo neophodne dogovore za tehničku vladu. Čiji će zadatak biti da pripremi izbore“, rekao je Mandić.

Kako je naveo tokom nedavnih razgovora sa liderima partija unutar parlamentarne većine stekao je utisak da konačne odluke još nisu donete odnosno da će biti donošene u poslednjem trenutku.

Posle prošlonedeljnog pada premijera Zdravka Krivokapića i Vlade Crne Gore na inicijativu predsednika pokreta URA Dritana Abazovića danas bi Skupština trebalo da raspravlja o smeni i predsednika Skupštine Alekse Bečića inače predsednika partije Demokratska Crna Gora.

Inicijative Abazovića podržavaju i poslanici opozicionih stranka pa i Demokratske partije socijalista na čijem je čelu predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.