U trendu

Mask se narugao Bezosu na Tviteru

VAŠINGTON – Svemirska trka dva najbogatija čoveka na svetu poprimila je danas nove razmere nakon što se vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask narugao pokušajima Džefa Bezosa da ospori njegov veliki ugovor s NASA.

Rojters prenosi da su dvojica milijardera, koji pokušavaju da lansiraju orbitalne rakete dalekog dometa, bili konkurenti za ugovor s američkom vladom u vezi izgradnje svemirskog broda koji će prevoziti astronaute na Mesec možda već 2024.

Mask je u ovom poslu pobedio, a Bezos nije bio zadovoljan takvim ishodom i njegova kompanija Blu Oridžin se u ponedeljak žalila nadležnoj vladinoj kancelariji i optužila američku svemirsku agenciju NASA da je izmenila uslove konkursa u poslednjem momentu.

Mask, koji vodi aeronautičku kompaniju Spejs Iks, uzvratio je porukom Bezosu na Tviteru, a koju nije dodatno objašnjavao.
„Ne može se dići (do orbite), umirem od smeha“, napisao je Mask, navodi agencija.

Blu Oridžin daleko zaostaje za kompanijama Spejs Iks i Junajted lanč alijens (ULA) u orbitalnom transportu i zbog toga je izgubila milijarde dolara na američkim ugovorima u oblasti nacionalne bezbednosti, a čija realizacija počinje 2022.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.