U trendu

Medenica: Još nema indicija ko je ubio Minju Šakovića

PODGORICA – U nastavku istrage o ubistvu Podgoričanina Milića Minje Šakovića (35), koji je slovio za visokopozicioniranog pripadnika „škaljarskog klana“, saslušan je veliki broj svedoka, među kojima ima i očevidaca događaja, ali još nema indicija ko ga je ubio.

Portparol i tužilac podgoričkog Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica potvrdila je informaciju o saslušanju svedoka i istakla da istraga ide u pravom smeru, ali da zasad ne postoje ni indicije ko bi mogao biti izvršilac krivičnog dela.

Šaković je ubijen u petak dok je sedeo u kafiću „Korkovado“ u Starom gradu u Budvi, u društvu sa jednim od braće Lambulić i Ognjenom Kažanegrom.

Nepoznata osoba obučena u belo sa belim kačketom ipalila je osam projektila u Šaković, koji je podlegao na licu mesta.

„Način na koji je prišao žrtvi i bez imalo zadrške ispraznio šaržer govori da se radi o profesionalcu kojem ovo zasigurno nije prvi zločin“, rekli su za podgorički Dan iz policije.

Šaković je preživeo najmanje četiri atentat,a poslednji put u martu 2021, kada su dva srpska državljanina iz Obrenovca i dva Crnogorca iznajmili stan koji gleda na njegovu kući u Podgorici. Kod uhapšenih su tada nađeni kriptovani telefoni u kojima su bile Šakovićeve fotografije, ali i fotografije Jovana Vukotića, navodnog vođe „škaljarskog klana“ i njegovog telohranitelja, kao i snajper.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar