Među žrtvama teroriste i stranci – Nemica i Makedonac

BEČ – U terorističkom napadu u centru Beča, koji je u ponedeljak uveče sproveo Albanac poreklom iz Severne Makedonije Kujtim Fejzulaj, ubijeno je i dvoje stranih državljana – jedna Nemica i jedan Makedonac.

Atentator, kojeg je policija ubila, usmrtio je iz vatrenog oružja četiri osobe.

Među žrtvama su jedan 39-ogodišnji Austrijanac i jedna 44-ogodišnja Austrijanka.

Druge žrtve su jedna 24-ogodišnja Nemica i jedan 21-ogodišnji Makedonac.

Nemica je bila konobarica, koju je Fejzulaj ubio ispred lokala u kojem je radila, a Makedonac je bio prolaznik kojeg je usmrtio krećući se ulicama „Bermudskog trougla“, dela centra Beča poznatom po brojnim kafićima, pabovima i barovima.

Kada je reč o austrijskim žrtvama 39-ogodišnjeg muškarca je ubio ispred jednog lokala brze hrane na trgu Švedenplac, a žena koja je bila žrtva umrla je u bolnici.

Tokom svog krvavog pira ulicama centra Beča islamista je povredio dalje 23 osobe u starosti između 21 i 43 godina, saopštila je policija.

Od tog broja 13 je zadobilo povrede od metka, a drugi su povređeni tokom bekstva od napadača.

Većina povređenih su Austrijanci, ali među njima su i državljani Nemačke, Slovačke, Luksemburga, Avganistana i Bosne i Hercegovine.

Trenutno je još tri osobe na intenzivnoj nezi, među njima i jedan policajac na kojeg je pucao napadač, a daljih deset se nalazi na „normalnom“ odeljenju, dok je ostatak pušten na kućno lečenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.