U trendu

Medojević traži procesuiranje „braće Đukanović“

PODGORICA – Lider Pokreta za promene, članice vladajuće koalicije Nebojša Medojević pozvao je premijera Zdravka Krivokaića i v.d. direktora ANB Dejana Vukšića da procesuiraju „braću Đukanović zbog lažnih kredita i pranja novca“.

U pismu Krivokapiću i Vukšiću, Medojević ističe da im se obraća kao ključnim ljudima u vladi ovlašćenim da štite nacionalnu bezbednost.

U opširnom pismu u kome nabraja niz transakcija, za koje tvrdi da su kriminalne, između aktuelnog predsednika Mila Đukanovića i njegovog brata Aca, Medojević podseća da je premijer Krivokapić više puta javno izjavio da u Crnoj Gori neće više biti privilegovanih pojedinaca.

„Evo prilike da nova vlast, koju sam i ja i PzP podržali, pokaže i dokaže na delu da Milo i Aco Đukanović nisu nedodirljivi i privilegovani i da se protiv njih dvojice i drugih aktera ove kriminalne transakcije otvori istraga i da se podignu optužnice, jer su ovde stvari vrlo jasne i dokazi su tu“, naveo je Medojević, preneo je podgorički portal Borba.

Za Medojevića je, navodi, samo pitanje postoji li politička volja da se „braća Đukanović procesuiraju zbog krivičnih dela za koje postoji osnovana sumnja da su ih počinili“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar