U trendu

Medvedev: Hapšenje Putina jednako je objavi rata

MOSKVA – Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da ukoliko bi nemačke vlasti odlučile da sprovedu odluku Međunarodnog krivičnog suda o hapšenju predsednika Rusije Vladimira Putina to bi bio razlog za objavu rata.

U intervjuu ruskim medijima Medvedev se osvrnuo na odluku Međunarodnog krivičnog suda, koji je izdao „nalog za hapšenje“ ruskog lidera Vladimira Putina, prenosi TAŠ.

„Jasno je da se ta situacija neće nikada dogoditi, ali evo zamislimo da je, na primer, došlo do toga. Aktuelni lider nuklearne države stigao je na teritoriju, recimo, Nemačke i uhapšen je. Šta to znači? Objava rata Rusiji“, rekao je Medvedev u intervjuu ruskim medijima.

On je dodao da bi u tom slučaju sva ruska oružja gađala Bundestag, kancelariju saveznog kancelara i druge nemačke ciljeve.

Komentarišući izjavu ministra pravde Nemačke Marka Bušmana da bi Berlin morao da sprovede odluku MKS i uhapsi ruskog predsednika ako stigne u Nemačku, Medvedev je rekao: „Da li on uopšte shvata da bi to bio casus belli, objava rata ili je bio loš student prava“
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je naglasio da bi odluka MKS mogla da ima ogroman negativan uticaj na odnose Moskve sa Zapadom, koji su po njegovoj oceni „možda najgori ikad“, prenosi TAŠ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar