U trendu

Medvedev: Priznaćemo LNR i DNR ako se situacija ne poboljša

MOSKVA – Bivši ruski predsednik i potpredsednik ruskog Saveta Bezbednosti Dmitrij Medvedev rekao je danas da će Moskva možda morati da prizna samoproglašene Luganjsku i Donjecku narodnu republiku, ako se situacija ne poboljša, za šta, po njegovom mišljenju, nema izgleda.

„Priznanje LNR i DNR će biti jedini izlaz za Moskvu ako situacija krene po negativnom scenariju. Znakova poboljšanja nema i u takvoj situaciji jedini izlaz će biti priznavanje pravnog subjektiviteta Donjecka, što je u potpunosti u nadležnosti predsednika države“, rekao je Medvedev.

Medvedev je na sednici Saveta rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da veruje da bi većina Rusa podržala nezavisnost LNR i DNR u kojima, kako je rekao, živi oko 800.000 Rusa, prenosi Rojters.

Kako navodi RIA Novosti, on je ocenio da će pritisak na Rusiju ako prizna dve samoproglašene republike u Donbasu biti izuzetno jak, ali je dodao da Rusija zna kako da na to reaguje.

Medvedev smatra da će, ako do tog priznanja dođe, situacija biti teška, ali da će se nakon nekog vremena tenzije oko Rusije stišati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar