U trendu

Medvedev: Ukrajina odbacila ruku hrišćanskog milosrđa

MOSKVA – Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da su lideri Ukrajine odbacili ruku hrišćanskog milosrđa koju im je Rusija pružila proglasivši prekid vatre za vreme božićnih praznika, ali je dodao da će zbog toga biti manje problema i lukavstava.

„Ukrajincima je na veliki praznik pružena ruka hrišćanskog milosrđa. Njihovi lideri su to odbili. Mislim da je većina naših vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji odahnula kada su čuli odbijanje glavnih ukrajinskih klovnova da prekinu vatru na Božić. Manje problema i lukavstva“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Dodao je da je to šteta za ljude koji su izgubili priliku da idu u crkvu, ali da, kako je napisao, „svinje nemaju veru i urođen osećaj zahvalnosti“, već razumeju samo grubu silu i zahtevaju hranu od vlasnika.

„Na tome se zasniva dresura, a nju će nastaviti zapadni svinjari“, rekao je Medvedev.

Osvrnuvši se na izjave nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok i brojnih drugih zapadnih političara o neprihvatljivosti primirja, Medvedev je napisao da „naslednici nacista nikada nisu štedeli ni ljude ni životinje“.

„Nisu navikli na to“, ocenio je Medvedev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.