U trendu

Mek Krou: Reakcija policije u Juvaldeu ogroman neuspeh

HJUSTON – Reakcija organa reda u slučaju pucnjave u školi u teksaškom gradiću Juvalde kada ubijeno 19 dece i dvoje nastavnika bila je „ogromni neuspeh“ u kojem je komandir stavio živote pojicajaca iznad života dece, rekao je danas direktor Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven Mek Krou.

„Postoje ubedljivi dokazi da je odgovor organa za sprovođenje zakona na napad u osnovnoj školi Rob bio veliki neuspeh i suprotan svemu što smo naučili“, rekao je Mek Krou na saslušanju u Senatu Teksasa o masovnoj pucnjavi 24. maja, prenosi Rojters.

On je dodao da policijska akcija nije uspešno izvedena nakon što je napadač ušao u osnovnu školu Rob i počeo da puca.

„Tri minuta nakon što je napadač ušao u zapadnu zgradu, postojao je dovoljan broj naoružanih policajaca koji su nosili pancire da izoluju, odvrate pažnju i neutrališu subjekta“, kazao je Mek Krou.

On je dodao da je sve što je sprečilo policajce da uđu u sobe 111 i 112 bio „komandir na lica mesta, koji je odlučio da živote policajaca stavi ispred života dece“.

Šef policije u školi u Juvaldeu Pit Aredondo rekao je ranije ovog meseca da sebe nikada nije smatrao komandirom vođenja operacije tokom tog incidenta na mestu pucnjave i da nije naredio policiji da obuzdava upad u zgradu.

Rojters navodi da su članovi zajednice zajedno sa roditeljima žrtava pozvali Aredonda da podnese ostavku tokom burnog sastanka školskog odbora u ponedeljak uveče.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar