U trendu

Mekonel odložio glasanje o Trampovom predlogu

VAŠINGTON – Lider republikanske većine u američkom Senata Mič Mekonel odložio je u utorak glasanje o pozivu predsednika Donalda Trampa da pojača provere pomoći za kovid-19 i pozvao Senat da poništi njegov veto na obrambeni zakon, što je redak izazov za njegovog kolegu republikanca tri nedelje pre nego što Tramp napusti funkciju.

Mekonel je istupio nedugo nakon što je Tramp napao republikanske lidere na Tviteru, nazivajući ih „slabima“ i „umornima“ u očiglednom nastojanju da Senat poveća pomoć građanima sa 600 na 2.000 dolara i da podrži njegov veto na nacrt zakona za odbranu.

Nakon što se Mekonel obratio na početku retkog zasedanja Senata na kraju godine, Tramp je tvitovao da Senat mora odobriti veća plaćanja što je pre moguće, „osim ako republikanci ne žele smrt“.

Mekonel, visoko rangirani republikanac u Senatu, blokirao je trenutno razmatranje mere za povećanje plaćanja olakšica za kovid-19, predlažući umesto toga da Senat počne ispitivanje ovog pitanja zajedno sa još dva koje je Tramp pokrenuo – intengritet izbora i ograničenja za velike tehnološke kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.