U trendu

Meksiko istražuje da li je droga mogući motiv za napad na četiri Amerikanca

MEKSIKO SITI – Meksički sudski organi istražuju mogućnost da su otmicu četvoro Amerikanaca prošlog petka izveli članovi narko kartela.

Postoje sumnje da su trgovci verovali da Amerikanci zadiru u njihov teren, navodi se u internom vladinom dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Dvojica Amerikanaca, koje su meksički zvaničnici identifikovali pod imanima Šeid Vudard i Zindel Braun, pronađeni su mrtvi u drvenoj kolibi jugoistočno od Matamorosa, pograničnog grada u državi Tamaulipas, gde su u petak oteta četvorica Amerikanaca.

Pored njih su bili njihovi preživeli saputnici, identifikovani kao Latavija Mekgi i Erik Džejms Vilijams.

Meksički zvaničnici, koji kažu da sprovode različite linije istrage, sastavili su kratak dokument u kom su sumirali otmice Amerikanaca i biografske podatke o njima.

Podaci s digitalnog dokumenta sugerišu da je napravljen u sredu i uključuje njihova imena, rođendane i adrese, kao i detalje krivične evidencije, a među njima su bile i osude za krivična dela u vezi s drogom protiv Brauna i Vuarda.

Napad na Amerikance mogao bi direktno biti u vezi sa trgovinom drogom, jer su njihovi napadači možda verovali da bi Amerikanci mogli da se time bave, navodi se u dokumentu.

Rojtersov pregled državnih zapisa u Južnoj Karolini otkrio je da je Vudard pet puta osuđivan između 2007. i 2016. godine za dela u vezi sa drogom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar