U trendu

Micotakis o prevremenim izborima, Cipras o prosperitetu

ATINA – Lider najveće opozicione stranke u Grčkoj, Nove demokratije, Kirijakos Micotakis izrazio je nadu da će rezultati izbora za Evropski parlament i lokalnih izbora u zemlju, u nedelju 26. maja, promeniti političkih kurs zemlje, tako da odmah nakon toga treba da budu raspisani prevremeni parlamentarni izbori, koji bi inače trebalo da se održe u oktobru u redovnom terminu, prenosi ANA-MPA.

„Ovo je prvi put Grci da glasaju nakon četiri godine štednje, stoga ovaj glasački listić nemojte da dajete jednokratnim političkim strankama koje nemaju budućnost“, istakao je Micotakis.

Kako je kazao, protiv populizma vladajuće Sirize stoje istina i naporan rad, i dodao da ne žele da pobede samo vladajuću stranku, već da formiraju potpunu drugačiju vladu.

„Naredne nedelje glasaćemo za Novu demokratiju“, rekao je šef najveće grčke opozicine stranke, dodavši da Siriza nije uspela da obmane gađane jeftinim trikovima i propagandom u poslednjem trenutku.

S druge strane, aktuelni premijer Grčke i šef vladajuće stranke Aleksis Cipras rekao je da je program opozicione Nove demokratije usmeren na dobrobit nekolicine građana, u ocenio da su, međutim, grčki građani svesni situacije.

Kako je rekao, penzioneri su svesni da su njihove penzije smanjene za 40 odsto u periodu od 2010. do 2014. godine, uvreme vladavine sadašnje opozicije.

„Naša briga je da prosperitet u brojkama pretvorimo u prosperitet građana“ zaključio je Cipras.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.