U trendu

Milačić: Nelegalna konstitutivna sednica skupštine

PODGORICA – Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić izjavio je danas da ta partija neće učestvovati u radu „nelegalne konstitutivne sednice“ Skupštine 28. aprila i da bi učestvovanje na toj sednici „bilo saučesništvo u krivičnim delima organizovane kriminalne grupe“, kako je nazvao 46 poslanika koji su zakazali sednicu.

„Kao politička partija Prava Crna Gora je podnijela detaljnu i obrazloženu krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv 46 poslanika Skupštine koji su nelegalnim zakazivanjem sjednice Skupštine počinili niz teških krivičnih đela, te su dalje radnje na sprečavanju ovog krivičnog događaja na tužilaštvu i policiji“, saopštio je Milačić.

Prema njegovim rečima, svaku dalju institucionalnu aktivnost u Skupštini i drugim organima, Prava Crna Gora će isključivo koristiti radi političkog obrazlaganja i podrške optužbama iznetih „protiv organizovane kriminalne grupe koju evidentno čine 46 poslanika Skupštine“.

„Učestvovanje u odlučivanju i glasanju bilo bi saučesništvo u krivičnim delima ove organizovane kriminalne grupe, te će se do konstituisanja sledećeg saziva Skupštine, Prava CG uzdržati od bilo kakvih inicijativa i odluka u tom organu vlasti“, naveo je Milačić.

On je kazao da je za Pravu Crnu Goru zakazivanje konstitutivne sednice krivični događaj prvog reda, na kome nema mesta nijednom poslaniku izabranom iz redova pobedničke većine 30. avgusta.

„Podsetićemo da su u susednoj Sloveniji, članici EU, u februaru 2022. godine raspisani prevremeni parlamentarni izbori, a da su održani pre nekoliko dana, pa je ciničan izgovor organizovane kriminalne grupe koja je početkom istog tog februara srušila Vladu, da nije mogla organizovati parlamentarne izbore zbog evropskog puta i gubitka dinamike u sprovođenju reformi“, ocenio je Milačić.

„Pravi razlog je u samovlasnom preuzimanju institucija, povratku DPS-a, finalizaciji političke korupcije i gušenju volje građana Crne Gore. Ne zaboravimo da je preko 60% građana Crne Gore tokom čitavog ovog procesa bilo i ostalo za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, protiv bilo kakve nelegitimne i nametnute manjinske vlade“, saopštio je lider Prave CG.

Ukoliko zakazani kriminalni događaj ne dobije institucionalni odgovor crnogorskog pravosuđa, Prava Crna Gora će, najavio je, svoje aktivnosti uskladiti sa voljom i aktivnostima građana koji će ovoj grupi od 46 poslanika i političkih partija iz kojih dolaze dati odgovor koji zaslužuju svojim nedelima.

„U tom poslu bićemo okrenuti pobednicima 30. avgusta koji su celokupno vrijeme pokazali lojalnost izvojevanoj pobedi i podržali reforme te pobede“, rekao je Milačić.

„Ne postoji izgovor za prisustvo ovom krivičnom događaju na Cetinju i svako ko bude prisutan u Skupštini Opštine Cetinje u četvrtak 28. aprila, postaće saučesnik u kriminalnoj grupi sakupljenoj radi vršenja đela samovlašća, zloupotrebe službenog položaja i onih đela protiv državnih organa i ustavnog poretka nedostojnih bilo kojeg građanina Crne Gore, a pogotovo poslanika i političkih predstavnika 30. avgusta 2020. godine“, zaključio je Milačić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.