U trendu

Milačić saslušan, najavio prijave protiv DPS i Đukanovica

PODGORICA – Predsednik Prave Crne Gore, stranke parlamentarne većine, i poslanik Marko Milačić, saslušan je danas u policiji po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Milačić je u izjavi nakon saslušanja precizirao da je saslušan po osnovu krivične prijave podnete zbog toga što je navodno bio neposredni svedok događaja kada je premijer Zdravko Krivokapić preuzeo punu odgovornost i kontrolu događaja na Cetinju, na dan ustoličenja mitropolita-crnogorsko primorskog Joanikija, 5. septembra.

Milačić tvrdi da nikada nije rekao ni napisao da je bio neposredni svedok i da je to, kako kaže, „apsoluta laž“.

Najavio je da će uzvratiti krivičnim prijavama protiv onih koji su mu tu laž stavili na teret, a to su, kaže, DPS i njen lider Milo Đukanović.

On kaže da je prijava protiv njega zakonski neutemeljena i predstavlja klasičan politički pritisak, pre svega tužioca Katnića, za kojeg kaže da je „politička ispostava“ DPS-a Mila Đukanovića.

Reč je, ističe Milačić, o tužilačko-političkoj osveti za politički brodolom koji su doživeli neprijavleni organizatori neprijavljenog skupa na Cetinju 5. septembra, kome su prisustvovovali Đukanović, njegov savetnik Veselin Veljović i tužilac Katnić.

„Poziv GST Milivoja Katnića na današnje saslušanje doživljavam kao klasični pritisak odlazećeg tužilaštva na predstavnike legalno i legitimno izabrane vlasti…“, naveo je Milačić u izjavi dostavljenoj i Tanjugu.

On kaže da poziv za saslušanje doživljava i kao svojevrsnu osvetu zbog nedavno podnesene krivične prijave protiv Zorana Lazovića, kojom ga je, kako navodi, optužio za stvaranje organizovane kriminalne grupe, kojoj je obezbedio nesmetani „rad“ na teritoriji Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.