U trendu

Milanović čestitao Božić pravoslavnim vernicima u Hrvatskoj

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović je tradicionalnim pozdravom „Mir Božji, Hristos se rodi“ čestitao vernicima, koji Božić slave prema Julijanskom kalendaru, i istakao da ovaj praznik okuplja porodicu i prilika da se pokaže dobrota prema drugim ljudima.

„Svim pravoslavnim vernicima u Hrvatskoj, našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave najradosniji hršćanski blagdan, želim sretan Božić. Proslava Božića povod je za okupljanje porodice i iskazivanje ljubavi i brige prema svojim bližnjima, ali i prilika da se učvrsti međusobno razumevanje i pokaže dobrota prema drugim ljudima“, poručio je Milanović.

Poželeo je da Božić svima koji slave bude ispunjen porodičnom radošću, zdravljem i mirom.

„Izražavam i nadu da će već dogodine svi ovaj blagdan moći dočekati u svojim domovima kako to i priliči“, naveo je Milanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Poručio je da Hrvatska, kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrednosti, „moramo uvek i iznova biti spremni da pokažemo tolerantnost i razumevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom“.

„Uveren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi“, naveo je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.