U trendu

Milanović: Imam informacije o smrti vojnika, ali prčekajmo

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanovic izjavio je danas da prati situaciju u vezi sa pet smrtno stradalih viojnika u samo par sedmica da su to, kako je rekao, stvari koje se događaju, ali i da će još malo pričekati dok još nešto kaže o tim slučajevima.

„Pratim to i znam to celo vreme. To su stvari koje se događaju, pogotovo u ovako psihološki uzdrmanom periodu, izolacije… Neki su uzdrmani, imaju dugove. Znam dosta o tim tragedijama, ali pričekaću još malo pre nego što još nešto kažem. Ne postoji veza između slučajeva, ali postoji socijalno-patološka povezanost“, rekao je Milaanović.

Vojska je vojska i privlači pažnju, što, kako je rekao, „podiže obrve javnosti“.

Misli da je Ministarstvo u objavljenom saopštenju sve dobro objasnilo.

„MORH je sistem, radi se o hiljadama ljudi. Za sad nema indikacija da ovo ima veze sa sistemom. Pričekajmo da istraga završi“, rekao je Milanović.

O tome postoji li ikakva informacija koja bi ovo mogla da rasvetli, Milanović kaže: „Ima, ali ne mogu o tome govoriti“.

Milanović nije hteo da komentariše ni slučajeva vojnika koji uzimaju narkotike, što su otkrila testiranja.

„Pričekajmo da istraga uđe u zreliju fazu, pričekajmo još koju sedmicu. Imam informacija, ali ne mogu ih javno reći“, kazao je Milanović i dodao:

„Sramota je kad vojnici počine ratni zločin. Nije ovo sramota, to je sastavni deo života, devijacija života i to nosi posledice. Onaj koji to radi snosit će posledice“, rekao je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.