U trendu

Milanovic: Ja sam najgluplji, šta bi bilo da sam najpametniji

VARAŽDIN – Hrvatski predsednik Zoran Milanović danas je u Varaždinu, reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da Milanović „spada u gluplje hrvatske politicare“, odgovorio da on nema „svoje galamdžije i bukače“ koji će, kaže, na „sva usta“ izvređati srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

„Ja ću neke stvari koje nisu prijatne reći svojim rečima, iz svojih usta. Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji?“, rekao je Milanović novinarima, prenosi Hina.

On je kazao da je ranije upotrebio izraz „ratni huškač“, ali ne i „četnik“ i da je to nešto gde on povlači granicu.

„I reći ću da je neko 90-ih godina bio ratni huškac, pa ponosan je na to, međutim nikome nisam rekao da je četnik. Oko takvih stvari ipak povlacim jednu crtu, ne idem preko toga“, izjavio je Milanović.

Kaže da će njegova izjava da je on predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj biti „potpuno ili donekle suvišne“ kad Hrvati budu sami mogli da biraju svog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

„Teška je situacija u kojoj ja moram reći da sam predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj, a imaju pravo glasa jer su hrvatski državljani. I ne samo Hrvati, ima u BiH i Bošnjaka i Srba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Možda glasaju, možda ne glasaju. Dakle, kada Hrvatima bude omogućeno da kao i druga dva konstitutivna naroda sami biraju svog predstavnika ili predstavnicu u Sarajevu, onda će i te moje reči biti potpuno ili donekle suvišne“, rekao je hrvatski predsednik novinarima u Varaždinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.