U trendu

Milanović: Kardinal Galager ide u Srbiju kod Vučića

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas, nakon audijencije kod pape Franje, da sa poglavarom Rimokatoličke crkve nije razgovarao o situaciji o BiH, ali je o tome, kaže, razgovarao sa kardinalima Parolinom i Paulom Galagerom, koji ide u posetu Srbiji i sastaće sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučihem.

Kardinali, rekao je Milanović, aposlutno hoće da pomognu u rešavanju tog pitanja.

„Kardinal Galager ide kod Vučića u Srbiju i neću reći da sam ga ja pripremao za taj šusret, ima ko će ga za to pripremiti“, rekao je Milanović novinarima u Vatikanu, gde boravi u zvaničnoj poseti.

Milanović je rekao, ako dođe do susreta Vučića, Erdogana i njega po pitanju BiH, da je spreman da kao učesnik i zainteresovana strana, kojoj ne moraju svi da veruju, učestvuje u tome.

Uveren je, kako je naveo, „da mi možemo postići više od drugorazretnih diplomata koji prave nered u BiH“.

Rekao je i da Hrvati haju za BiH“, a da im se tamo brani pravo da biraju svog člana Predsedništva i istakao „nemojmo to potrošiti“.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković nedavno je u Vatikanu razgovarao sa nadbiskupom Galagerom i posle toga izjavio tada da će ministar spoljnih poslova Vatikana Pol Ričard Galager, 22. novembra posetiti Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.