U trendu

Milanović: Nisam na strani Rusije, ne poznajem Medvedeva

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović odgovorio je danas bivšem ruskom premijeru Dmitri Medvedevu na upozorenje, da ga čeka odmazda Kijeva zbog stavova o događajima u Ukrajini, porukom da nije na strani Rusije, da ne poznaje Medvedeva i da ne želi da se „peca“ na takve udice.

„Da se sada stavljam između Medvedeva i nekakvih ludaka u Ukrajini ili ludaka u Rusiji. To nije moj svet, ja sam na strani Hrvatske. Pokušavam za hrvatski narod iskamčiti što više“, rekao je Milanović u Vukovaru, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski predsednik je ovim povodom ponovo podkačio premijera Andreja Plenkovića rekavši:

„Tretiraju nas kao budale, kao naciju trećeg reda, sve to skupa huljski i udbaški podržava Plenković samo da bi se obračunali sa mnom, to je najstrašnije“, rekao je Milanović.

Ponovo je prozvao Plenkovića, koji ga je nazvao ruskim agentom.

„Ko je prvi počeo, ko već godinu dana izbegava, bojkotuje? Ko je (general Ante) Gotovinu, Čermaka nazvao udbaškim pudlicama? Ko govori da sam ja ruski agent? Ja s Rusijom nemam veze. Kad je dolazio šef Gazproma u Zagreb, od mene je dobio šut kartu. Ne bojim se ni Rusa ni Ukrajinaca, lako ću ja s pretnjama. Rusi igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti”, naveo je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.