Milanović: Plenković je nilski konj, ja sam soko

ZAGREB – Predsednik Zoran Milanović nastavio je danas sa uvredama na račun premijera Andreja Plenkovića, za kojeg je rekao da je „nilski konj“ sa, kako je kazao „opakom naravi“, dok je za sebe rekao da je soko.

Nakon polaganja venaca na Plitvicama, povodom godišnjice od ubistva prvog policajca u domovinskom ratu, Milanović je komentarisao protokol, prema kojem su vence premijer i on polagali odvojeno, i istakao da je njegov protokol pisala vlada.

Plenkovića je optužio Plenković da je zabranio policijskim zvaničnicima i ministrima da dođu na prijem povodom 30 godina od akcije „Plitvice“ juče na Pantovčaku.

„Moj protokol je pisala vlada, a izgovor su bile epidemiološke mere. Verovatno u strahu da međedi ne pokupe koronu. Ako želiš nešto izbeći, izbegneš. Ako želiš bojkotovati prijem za komandante akcije na Plitvicama i zabraniš svim policijskim zvaničnicima i ministrima da dođu, to je u redu“, rekao je Milanović.

Upitan da li to znači da ga je Plenković sabotirao na prijemu povodom godišnjice pomenute akcije, Milanović je kazao:

„Nije sabotirao mene, nego Hrvatsku“.

Rekao je i da je Plenković odbio njegov predlog za polaganje zajedničkog venca u spomen na poginulog policajca.

„To je tako, ali kad umre neko ko ima pet optužnica (Milan Bandić) na ispraćaj dođe hiljadu ljudi“, kazao je Milanović.

Naveo je da mu ne bi smetalo da su venace položili zajedno i da mu ne smeta kada mu neko kaže da je „iskompleksirani lažov“. Tvrdi da Plenković ne može sa njim da razgovara „oči u oči“.

„Svako ima komplekse prema nekome, ali baš prema njemu? Nismo isti ekosistem, ja sam orao, a on je nilski konj. Papa lopoče, ali ima opaku narav. Nilski konj je opasniji od hijene. Ja sam soko. Nije ni to lepo, ali nisam strvinar“, zaključio je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.