U trendu

Milanović: Srpskom narodu mesto na Zapadu

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je danas da je trenutak da Beograd odluči gde pripada, da li je to EU ili Rusija, a da je njegova poruka za Milorada Dodika da bi bilo dobro da se Republika Srpska vrati u institucije BiH.

„Nije vreme da se iživljavamo na Srbiji, nego da im kažemo da je sad vreme da se odluče, sad gori. Ne morate osuditi Ruse. To je teško, ali razumem. Idemo videti je li vam mesto na Zapadu ili Istoku, ovo je vreme za neke dalekosežne odluke“, rekao je Milanović, prenosi portal Index.

On smatra i da Zapad godinama maltretira BiH.

„Tamo je pola miliona Hrvata, to je susedna zemlja. Njima se odmaže s kilavom EU birokratijom, oni nikako da shvate te ljude i probleme“, rekao je Milanović o BiH.

On je dodao i da je bio pozvan da potpišem da se Ukrajini da status kandidata.

„Bio sam to spreman potpisati pod uslovom da se taj status da BiH i Kosovu, koga nisu svi ni priznali. Tražio sam da se donese odluka o pocetku pregovora s Albanijom i Makedonijom, njih EU vec godinama maltretira. Mi BiH želimo dobro, mi ih ne komadamo, neka se to vidi u Sarajevu“, rekao je Milanović.

Kazao je da ima poruku i za Dodika i da će ga pozvati i reći da bi bilo dobro da se vrate u okvire institucija BiH.

„Republika Srpska se ne može izvuci iz BiH, to je nemoguce. Njihovo mesto je na Zapadu, mesto srpskog naroda je na Zapadu, ne u Rusiji. Ja razumem te veze, ali to je daleko“, ocenio je Milanović.

On smatra i da BiH odmah mora ući u status kandidata za članstvbo u EU.

„To je nada debela kao deblo preko reke, to im fali, vuku ih za nos već 20 godina“, rekao je.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar