U trendu

Milanović: Ukrajina nije jedina kriza koja zasluzuje pažnju

ŽENEVA – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas na otvaranju skupštine Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da sa ogromnom tugom i nevericom posmatra napade na bolnice i zdravstvene ustanove u Ukrajini, ali da to nije jedina kriza koja zavređuje svetsku pažnju.

Milanović je dodao je da Hrvatska s ogromnom tugom i nevericom posmatra napade na bolnice i zdravstvene ustanove u Ukrajini, ali da to nije jedina kriza sa kojom se svet suočava.

„Možda je u najvećem fokusu, ali ima puno sukoba koji se pojavljuju na globalnom nivou i koji zaslužuju našu jednaku podršku i pažnju“, istakao je Milanović, prenela je Hina.

On je pozvao je na veću pripravnost u budućim krizama.

„Treba nam snažnija i sveobuhvatnija zdravstvena arhitektura i moramo se pripremiti za buduću pretnju zdravlju“, rekao je Milanović, rekavši da je pandemija kovid-19 istakla „veliku slabost u globalnom upravljanju zdravljem“.

Rat u Ukrajini i s njim povezane globalne pretnje i pandemija kovida 19 teme su sastanka 194 država članica SZO u Ženevi u pokušaju da se izgradi efikasniji i pravedniji zdravstveni sistem.

„Zdravlje za mir, mir za zdravlje“ moto je 75. zasedanja Svetske zdravstvene skupštine (SZS) koje se odvija u jeku rata u Ukrajini i prvi put uživo od početka pandemije kovida 19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar