U trendu

Militantne grupe: Mi smo gađali Izrael, najgore tek sledi

JERUSALIM – Dve militantne grupe iz Gaze preuzele su odgovornost za raketiranje Izraela, rekavši da je to bio „odgovor na nasilje u Jerusalimu prethodnih dana“ i zapretile da najgore tek sledi, objavio je Tajms of Izrael.

„Mučenička Al-Aksa brigada“ i „Narodni front za oslobađanje Palestine“, Abu Ali Mustafa brigada, saopštili su da stoje iza 36 raketa kojima je gađan Izrael, povezujući napad s nemirima u Jerusalimu.

„Spalićemo okupaciona naselja za tebe, o, Jerusalime. Najveći odgovor tek treba da usledi“, rekao je portparol Mučeničke Al-Aksa brigade.

Raketni napad je usledio nakon nekoliko dana tenzija i sukoba u Jerusalimu i na Zapadnoj obali, u kojima su učestvovali palestinski i izraelski civili, kao i izraelske bezbednosne snage.

Tajms of Izrael dodaje da oko Ramadana bude obično najviše tenzija u Starom gradu, delu Jerusalima gde se nalaze Hramovna gora, Zid plača (za Jevreje), Hram Vaskrsenja Hristovog (za hrišćane), i Kupola na steni (Omarova džamija) i džamija Al-Aksa (za muslimane).

Izrael je uzvratio napadom na ciljeve Hamasa, koji upravlja Gazom.

Rojters je ranije u toku dana preneo da je izraelska vojska potvrdila da su iz pojasa Gaze ispaljene tri rakete prema Izraelu u petak uveče, ubrzo nakon što su Hamas i druge palestinske grupe pozvale na otpor u Jerusalimu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.