U trendu

Milošević: Crvenu nalepnicu ima 2 600 objekata

ZAGREB – Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao je u utorak da je do sada na potresom pogođenom području prijavljeno nešto manje od 45 000 oštećenih objekata, a pregledano ih je oko 22 000, i upozorio da svaki novi potres donosi i nove štete.

Crvenu nalepnicu ima oko 2.600 objekata, a zajedno sa žutim nalepnicama – više od 7 000 objekata ima teška oštećenja, rekao je Milošević za HTV.

On je ocenio i da kada bise to uporedili s potresom u Zagrebu, videlo bi se da je u pitanju mnogo veća šteta. Dodao je kako treba uzeti u obzir da se ne radi samo o stambenim objektima.

Milošević je upozorio i da veliki problem za statičare predstavljaju dodatna oštećenja, jer svaki novi potres donosi i nove štete. Ljudi se boje, primjećuju da se pukotine u njihovim domovima šire, pa zovu statičare, koji već rade prekovremeno.

Istakao je da je na područje Banovine juče stiglo 47 kontejnera, što znači da je raspoređeno njih ukupno 600.

Također, izvestio je da je komunalnim preduzećima iz Fonda za zaštitu okoline dodeljeno 8 milona kuna kako bi mogli krenuti u raščišćavanje ruševina. U planu je komunalcima dati ukupno 50 miliona kuna, najavio je Milošević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.