U trendu

Milošević: Vukovar zaslužuje da se sećamo njegovog strada

VUKOVAR – Potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević poručio je nakon odavanja pošte nastradalima u ratu u Vukovaru 1991. godine da grad Vukovar zaslužuje da se sećamo njegovog stradanja, svih onih koji su stradali, kao i onih koji se i dalje vode kao nestali.

„Isto tako Vukovar zaslužuje i da bude grad života, grad tolerancije, dijaloga, različitosti, grad koji gradi srećniju sadašnjost i budućnost“, kazao je Milošević.

Dodao je da Vukovar zaslužuje da njegovi građani međusobno razgovaraju, dele probleme, rešavaju ih zajedno, a da svi iz politike koji dođu sa strane treba samo Vukovarcima da pomognu u rešavanju problema koje sami ne mogu da reše.

Najavio je da će i u četvrtak biti u Koloni sećanja kojom Republika Hrvatska obeležava kraj bitke za Vukovar i odavanje pošte vukovarskim žrtvama sa ostalim članovima Vlade Hrvatske kako bi, kako kaže, odao još jednom pijetet i žrtvama, ali i gradu Vukovaru.

Istakao je da će svi iz srpske zajednice nastojati da se podele po nacionalnoj osnovi prevaziđu, da se obnove razgovori.

Kako kaže, Vlada u ovom mandatu je pokrenula procese dijaloga i jačanja međunacionalnog dijaloga.

„Nažalost, negativnih posledica ima, nisu nestale, ali mislim da idemo u dobrom smeru i da će svake godine taj proces biti bolji i da ćemo doći do toga da se Vukovar više ne smatra gradom podele“, kazao je Milošević.

Na pitanje o sankcionisanju pozdrava „Za dom spremni“, Milošević je kazao da će se dijalog na tu temu nastaviti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.