U trendu

Ministarka poljoprivrede Kestinger podnosi ostavku?

BEČ – Ministarka poljoprivrede, regiona i turizma Austrije Elizabet Kestinger mogla bi danas da podnese ostavku na tu funkciju.

Iz kabineta ministarke upućen je poziv za iznenadnu konferenciju za novinare u 11 časova uz napomenu da će tom prilikom dati „licnu izjavu“.

Kestinger, koja je gradila političku karijeru uz nekadašnjeg kancelara Sebastijana Kurca, već duže se pominjala kao član vlade kojem se planira smena.

Od dolaska Karla Nehamera na mesto kancelara bliski ljudi Kurcu su polako smenjivani ili su sami odlazili.

Kestinger je, kako ukazuju iz njenog okruženja, od odlaska Kurca već je intenzovno razmišljala o povlačenju iz politike.

Iz njenog političkog okruženja kažu da je Kestinger rekla da su njeni najvažniji projekti u politici sprovedeni, i da je za vikend donela odluku da se povuče.

Ona će na mestu ministarke ostati do imenovanja naslednika.

Inače Narodna partija Austrije (OVP), čiji je visoki član, 14. maja organizuje skupštinu na kojoj treba i zvanično da se Nehamer izabere za šefa stranke.

Na toj stranačkoj skupštini, kako se spekuliše, mogla bi biti pomenuta imena novih članova vlade, koji bi mogli zameniti i poslednje ministre bliske Kurcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.