U trendu

Ministarstvo odbrane Ukrajine: Još se držimo uprkos gomilanju ruskih trupa

KIJEV – Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hama Maljar izjavila je danas da Rusija gomila snage u Ukrajini, ali ukrajinska vojska se drži u žestokim borbama za kontrolu nad gradom Soledar na istoku zemlje.

Ona je navela da je broj ruskih jedinica u Ukrajini porastao sa 280 sa 250 koliko ih je bilo prošle sedmice, prenosi Rojters.

„Rusi se kreću preko leševa sopstvenih ljudi“, rekla je Maljar i dodala kako „Rusija tera na hiljade pripadnika svog naroda u klanicu, ali mi se držimo“.

Ranije je vođa pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov izjavio kako moral ukrajinskih snaga u Zaporoškoj oblasti opada usled vesti o uspešnim operacijama ruskih snaga u Soledaru, gde je zarobljeno nekoliko stotina ukrajinskih vojnika.

„Jasno je da svi prate vesti bez obzira na cenzuru medija, kao i da će sada početi da govore kako je Soledar nebitan i da ni Bahmut nije toliko važan, jer dovoljno je pogledati promenu onoga što su govorili Zelenski, Jermak i Arestovič i njima slični“, rekao je Rogov.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov naveo je da su ruske trupe blokirale Soledar sa severa i juga i da se borbe nastavljaju unutar grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.