U trendu

Minsk: Odgovorićemo adekvatno na eventualni napad Poljske

MINSK – Zamenik načelnika generalštaba beloruske vojske Ruslan Kosigin izjavio je danas da se teritorija Poljske kao i baltičkih zemalja pretvara u poligon na kom SAD planiraju da pokrenu novi krvavi konflikt protiv Ruske Federacije i njenih saveznika.

On je rekao da će beloruski odgovor na „provokacije Zapada svakako biti adekvatan i oštar“ i da će poljska vojna infrastruktura biti prva na udaru u slučaju da se Varšava odluči za napad, prenela je beloruska novinska agencija Belta.

Kosigin je ukazao na vojne vežbe, kao i na pokušaje pojedinih poljskih političara da se krene u vraćanje takozvanih drevnih poljskih teritorija, što se odnosi na zapadne regione Ukrajine i Belorusije.

Rekao je i da je to priprema za izvođenje vojnih operacija u istočnom pravcu po instrukcijama Zapada, a zbog gubitka samostalnog odlučivanja.

„Poljski lideri to moraju da shvati. Teritorija Poljske i njena vojna infrastruktura postaju primarna meta u slučaju konflikta. Tu spadaju i centri za odlučivanje, sistemi upravljanja, kao i ključni objekti njihove privrede i saobraćajne infrastrukture“, rekao je Kosigin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar