U trendu

Misterija stara tri decenije: Privodi se kraju potraga za MiG-23

Završna faza operacije potrage za avionom MiG-23, koji je nestao u septembru 1987. godine – „Izgubljeni MiG“, održaće se od 7. do 9. marta u Habarovskom kraju, saopštio je komandant udruženja za potragu ‘Aviopotraga’“ Jaroslav Livanski.

Prema mišljenju spasilaca, poslednji let aviona MiG-23 iz 301. borbenog vazduhoplovnog puka PVO jedan je od najtajanstvenijih događaja u vojnoj avijaciji. Avion je izveo poslednji let u septembru 1987. godine.

„Privodi se kraju tragična priča stara 33 godine o poslednjem letu pilota 301. vazduhoplovnog puka PVO, majora Sergeja Avdejeva. Radovi na izvlačenju aviona MiG-23 proći se u saradnji sa patriotskim klubom ‘Tehnika 20. veka u Primorju’ Anatolija Kozickog“, prenosi Livanski.

On je dodao da je lovac MiG-23 1987. godine poleteo sa aerodroma „Deseta sekcija“, a tri minute nakon poletanja je nestao. Do danas se ne zna šta se dogodilo.

„Zahvaljujući podršci muzeja, uspeli smo da dobijemo tehniku za terenske radove i iskopavanja. Metal, koji daje signale iz dubine jame, najverovatnije je MiG majora Avdejeva“, navodi se u saopštenju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar