U trendu

Mitrofanova: Politička napetost ometa punu saradnju s Rusijom

MOSKVA – Politička napetost u bilateralnim odnosima Rusije i Bugarske ometa punu saradnju dve države, izjavila je danas za TAS S ruska ambasadorka u Sofiji Eleonora Mitrofanova.

Ona je rekla da je tokom razgovora sa vršiocem dužnosti ministra spoljnih poslova Bugarske Ekaterinom Zaharijevom napomenula da opšta atmosfera u odnosima između država i postojeća politička napetost ne stvaraju povoljne uslove za punu saradnju u nekim oblastima, kao što je to turizam, ali da veruje da će se nedostatak poverenja koji postoji prevazići.
„I dalje postoji oprezni optimizam da ćemo krenuti ka normalizaciji odnosa, naročito nakon što smo tokom razgovora sa bugarskom stranom uspeli da postignemo niz kompromisa. Nadam se da će pragmatična strana naših odnosa prevladati“, naglasila je Mitrofanova.

Bugarska 1. maja započinje letnju turističku sezonu i ukida zabranu ulaska stranim turistima, a Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je da je spremno da započne rad na izdavanju viza ruskim turistima i u tom smislu konzularne službe na ruskoj teritoriji počele su da se pripremaju za ovaj postupak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.