U trendu

Mitropolija: Nek se na Saboru viore samo crkveni barjaci

CETINJE – Mitropolija Crnogorsko-primorska SPC pozvala je sve pravoslavne vernike i sve ljude dobre volje, kojima su, kako se navodi, istina i pravda na srcu, da se sutra okupe na Trojičindanski sabor pred Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

„Sabor nije mesto ni za kakve ideološke, političke ili nacionalne simbole ili parole – neka se tokom Sabora vijore samo crkveni barjaci i litije i neka se čuju samo molitve i reči uzdanja u Boga, koje će najbolje pokazati našu odlučnost da svetinje branimo i odbranimo uz pomoć Božiju u miru i bratskoj ljubavi. Crkva okuplja, a ne razjedinjuje, i to sve verne bez razlike“, navedeno je u saopstenju.

„Iako zapanjeni svim neistinama i uvredama koje se ovih dana pišu i govore u, odavno nezapamćenoj, anticrkvenoj medijskoj kampanji, ne treba da se smućujemo“, ističe Mitropolija Crnogorsko-primorska i napominje da „Bog nije nikad bio u sili, nego je uvek i svugde Bog u pravdi“.

„Samo to ćemo na Saboru i da tražimo – pravdu Božiju i pravdu ljudsku za našu Crkvu, za naše svetinje, za naše hramove, manastire i grobove predaka“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar