U trendu

Mizincev: Skoro 130 zahteva za evakuaciju

MOSKVA – Skoro 130 zahteva za evakuaciju u Rusiju, samoproglašene Donjecku Narodnu Republiku (DNR) ili Lugansku Narodnu Republiku (LNR) ili u ukrajinske oblasti pod kontrolom Oružanih snaga Rusije, podneto je tokom prethodnog dana, izjavio je danas načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev.

Zahtevi su upućeni preko telefonske linije ruskog Zajedničkog koordinacionog štaba za humanitarni odgovor, kao i vladinih agencija i javnih organizacija, izjavio je načelnik Mizincev, prenosi TAS S.

Do danas su u bazi podataka pohranjene 2.755.353 prijave iz 2.135 naseljenih mesta Ukrajine, naveo je Mizincev.

General-pukovnik je dodao da ukrajinski militanti planiraju da sruše most na izlazu iz grada Dnjepar u trenutku kada ruska vojska i vojska DNR uđu u to područje kako bi ih optužili da uništavaju infrastrukturne objekte, navodi Sputnjik.

„Ustanovljeno je da je most miniran i u slučaju da ruske jedinice i jedinice DNR uđu on će biti srušen. Nakon toga, prema već razrađenom scenariju, ukrajinska strana planira da cinično optuži Oružane snage Rusije za, navodno, neselektivne napade na vitalne objekte civilne infrastrukture“, izjavio je Mizincev, prenosi Sputnjik.

Mizincev je pored toga, naveo da je Služba bezbednosti Ukrajine, zajedno sa „nacionalistima“, danas digla u vazduh cisternu sa đubrivom u naselju Dolgenjko u Harkovskoj oblasti kako bi za ovaj čin optužila Oružane snage Rusije za primenu hemijskog oružja.

On je pojasnio da je u pitanju hemijsko jedinjenje amonijum-nitrat koje je stvorilo oblak narandžastog dima i da nema povređenih među vojnicima i civilima, prenosi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.