U trendu

Mizincev: Ukrajinski nacionalisti drze civile kao zivi stit

MOSKVA – Ukrajinski nacionalisti granatirali su mesto za dostavljanje humanitarne pomoći u Harkovu i zajedno sa stranim plaćenicima otvorili su vatru na civile u Severodonjecku, saopštio je načelnik ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom general Mihail Mizincev.

Prema Mizincevu, Rusija nastavlja da registruje brojne dokaze o nasilju nad civilima koje „ukrajinski nacionalisti drže kao živi štit“, prenosi TAS S.

„Ukrajinski nacionalisti granatirali su mesto za dostavljanje humanitarne pomoći u Harkovu. Pored toga, nacionalne snage i strani plaćenici, koji drže odbranu zajedno sa rezervistima Teritorijalne odbrane, primoravaju civile da se okupljaju oko stambenih zgrada koje su zauzeli, dok se građani koji odbijaju da napuste sklonište i izađu na ulicu jednostavno streljaju“, rekao je Mizincev.

On je rekao i da zvaničnici u Kijevu govore kako borci u opkoljenom gradu treba da budu primer nepokolebljivosti, da se žrtvuju za pobedu i da će onda dobiti status „mučenika Mariupolja““.

Pri tome im se, kaže, sugeriše da za tu „veliku“ misiju imaju više od 200.000 civila koje mogu da upotrebe kao živi štit i to je stav usaglašen sa rukovodstvom Ukrajine.

„To je precizan citat presretnutog radio razgovora“, naglasio je Mizincev, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar