U trendu

Mlanović: Igraćemo oštro, ali fer

ZAGREB – Predsednički kandidat Zoran Milanović sastao se danas sa čelnicima stranaka koje ga podržavaju na predsedničkim izborima, koji će u Hrvatskoj biti održani 22. decembra i tom prilikom poručio da „utakmica tek počinje“, da će igrati oštro, ali fer.

„Pet meseci traje ta kampanja i za mene je itekako zvanična. Išao sam po Hrvatskoj, družio se s ljudima i govorio, govorio, govorio, govorio. Dobra su iskustva, pet meseci su mi merkali svaku izjavu, grimasu, rečenicu“, rekao je Milanović.

Komentarišući izjavu predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je u intervjuu za Media Servis rekla da će Milanu Bandiću nositi kolače u zatvor, ako bude osuđen, Milanović kaže:

„Marija Antoaneta se grdno zeznula s kolačima. Opasno je to što radi Kolinda Grabar Kitarović, signal koji predsednik šalje na taj način je – pomilovaću te“.

Dodao je da je između predsednice i zagrebačkog gradonačelnika nema prijateljstva.

„Ta priča s prijateljstvima je nešto vrlo, vrlo opasno, da ne upotrebim grublju reč. Nema prijateljstva u takvim stvarima. Prijateljstvo Kolinde Grabar Kitarović i Milana Bandića, skoro 20 godina starijeg muškarca, počinje onog trenutka kad je Bandić izašao iz Remetinca. To je odnos iz interesa, duboko lukrativan, ne poseban. Pre su joj tako bili prijatelji ljudi koji su bili u problemima s hrvatskim pravosuđem“, rekao je Milanović.

Što se tiče izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je za tu izjavu predsednice rekao da misli da se šali, Milanović smatra da to nije tako.

„Ajde da se ja tako našalim, štao bi bilo? Oni nemaju smisao za humor. To je najgora vrsta cinizma, kao i parodija u kojoj su sindikati dobili svoje“, rekao je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar