Moralas: Meksiko mi je spasao život

MEKSIKO SITI – Evo Morales, bolivijski predsednik koji je podneo ostavku, rekao je danas nakon što je došao u Meksiko koji mu je dodelio azil, da mu je ta zemja „spasla život“.

Kako prenosi AP, Morales je po dolasku u Meksiko rekao da ne planira da napusti politiku.

Avion sa Moralesom sleteo je danas u Meksiko, gde je dobio azil nakon što je podneo ostavku pod pritiskom protesta pokrenutih posle spornih izbora, javio je ranije Rojters, pozivajući se na televizijske izveštaje.

Moralesov put od Bolivije do Meksika, međutim, nije protekao bez problema, a o tome je prethodno na konferenciji za novinare govorio ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard.

Ebrard je govorio o „kompleksnim razgovorima“ koji su predstavnici njegovog ministarstva tokom noći vodili sa diplomatama južnoameričkih zemalja da bi se obezbedio siguran prelet Moralesa do Meksiko Sitija.

Morales, koji je ujedno i prvi predsednik izabran iz redova autohtonog naroda Bolivije, u Meksiko je otputovao avionom meksičke vlade iz bolivijskog grada Čimore.

Morales je na Tviteru objavio da ga boli odlazak iz zemlje iz političkih razloga, ali da će se vratiti jači i energičniji.

Pre nego što je Morales otputovao u Meksiko, vojska je saopštila da će se pridružiti policiji u patroliranju ulicama, a nakon što su, u protestima koji se u toj zemlji održavaju od izbora održanih krajem oktobra, uništene četiri policijske stanice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.