U trendu

Moravjecki: Rusija će pokušati da uništi Ukrajinu

VARŠAVA – Rusija će pokušati da uništi Ukrajinu i promeni njene granice, izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki, komentarišučhi delimičnu mobilizaciju koju je u obraćanju naciji najavio predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Učinićemo sve što možemo, zajedno sa našim saveznicima, kako bi NATO u većoj meri pomogao Ukrajini, kako bi mogla da se brani“, rekao je Moravjecki, prenosi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas prvu mobilizaciju u Rusiji od Drugog svetskog rata i upozorio Zapad da će Moskva odgovoriti snagom svog ogromnog vojnog arsenala ako nastavi sa „nuklearnom ucenom“,.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da se delimična mobilizacija, koju je najavio Putin, odnosi na lica koja imaju vojno iskustvo i najavio da će biti pozvano 300.000 rezervista.

Obraćanje Putina i Šojgua usledilo je nakon što su samoproglašene Luganska Narodna Republika, Donjecka Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast, u Ukrajini najavile da će od 23. do 27. septembra biti odžani referendumi za ulazak u sastav Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar