U trendu

Moskva: Francuska prećutkuje brojne ratne zločine ukrajinske vojske

MOSKVA – Francuska odbija da vidi i prećutkuje brojne ratne zločine koje je počinila ukrajinska vojska, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući ideju o osnivanju specijalnog tribunala za Ukrajinu.

U saopštenju se ukazuje da francusko ministarstvo spoljnih poslova odbija da vidi brojne dokumentovane ratne zločine koje su počinile ukrajinske oružane snage i da ih namerno zataškava.

U Parizu iz nekog razloga prećutkuju bezakonje kijevskog režima prema stanovnicima Donbasa u proteklih osam godina, a koji i dalje ginu u svakodnevnim ukrajinskim artiljerijskim i raketnim napadima, istaklo je rusko ministarstvo.

Ministarstvo podseća da je nedavno ceo svet video snimak pogubljenja nenaoružanih ruskih ratnih zarobljenika koje su ubili ukrajinski vojnici i da na taj snimak nije reagovala Francuska, ni ostale zapadne zemlje, objavile su RIA novosti.

Portparol francuskog ministarstva spoljnih poslova rekao je u sredu na brifingu da je Francuska počela da radi sa evropskim i ukrajinskim partnerima na osnivanju specijalnog tribunala za istragu navodnih ruskih ratnih zločina u Ukrajini.

Francuska ministarka spoljnih poslova Katrin Kolona izjavila je u oktobru da Pariz ne podržava ideju o osnivanju takvog tribunala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.